AKCE 101. MS UŽZ PRO ZAMĚSTNANCE GŘ ČD a.s. V OBDOBÍ 2010 AŽ 2017

od | Led 12, 2021 | Kulturní akce | 0 komentářů

O aktivitách naší 101. místní skupiny příliš nepíšeme, proto bych ráda využila současné „okurkové sezóny“ abych naši činnost pro kolektiv zaměstnanců GŘ zmapovala.

V říjnu 2010 jsme organizovali společensko-kulturní akci, kdy jsme se cestou na zámek LEDNICE nejprve osvěžili v Brně v restauraci VÝTOPNA. Tato restaurace je jeden velký modelový svět, ve kterém najdete padací mosty a ve kterém číšník plní spíše roli výpravčího, přičemž na monitoru sleduje, kde se která vlaková souprava zrovna nachází a zda nehrozí srážka vláčku, který vám veze pivo, s vláčkem, který odváží prázdné sklenice.

Po návštěvě zámku LEDNICE a procházce parkem okolo rybníků jsme se přesunuli do 16 km vzdáleného Kobylí, kde jsme poseděli ve vinném sklípku a krom řízené degustace, večeře a přímé spotřeby vinného moku jsme si užili i muziku.

V roce 2011 jsme byli hodně pilní a uspořádali jsme čtyři akce.
V květnu jsme navštívili pivní lázně v Chodové Plané, kde jsme se nechali rozmazlovat v pivní lázni. Při pravé pivní koupeli jsme ochutnali nepasterizované pivo, které je přivedené k vanám přímo z pivovaru Chodovar. Zde jsme si dopřáli částečnou masáž zad a šíje, která byla balzámem pro tělo. Přespali jsme v Mariánských lázních. Večer jsme se pokochali barevnou zpívající fontánou, prošli se kolonádou, ochutnali prameny a navštívili sochu Chopina. Dopoledne jsme vyjeli kabinkovou lanovkou z Koliby ke Krakonošovi (lyžařské středisko SKI AREA Mariánské Lázně) a navštívili jsme muzeum miniaturních staveb.

V červnu jsme vyrazili do Třeboně, kde jsme se vykoupali v aquacentru lázeňského komplexu Aurora. Poté jsme navštívili zámeček Červená Lhota, prohlédli jsme si depo JHMD v Jindřichově Hradci, dále jsme se svezli historickým parním vláčkem z Nové Bystřice do Jindřichova Hradce a nakonec si prohlédli zříceninu hradu Landštejn.

V říjnu jsme navštívili exkluzivní rakouské lázně Laa an der Thaya (Láva nad Dyjí) s mnoha termálními bazény a nevšedními atrakcemi: zážitkovými tobogány a skluzavkami, podvodní hudbou, termálním kinem a asijskou relaxační místností. Cestou do vinného sklípku ve Valticích jsme se zastavili v Mikulově a prohlédli si historický střed města. Ve valtickém vinném sklípku na nás čekala degustace vín a dostatek jídla a pití. Další den jsme ještě absolvovali prohlídku zámku Valtice.

Pro velký zájem o rakouské termální lázně Laa an der Thay se jejich návštěva uskutečnila ještě jednou v listopadu. Tentokrát jsme se cestou do Valtic zastavili ve 24 km vzdáleném Mistelbachu, kde jsme vnímali předvánoční atmosféru a navštívili jsme nákupní zónu. Večer jsme strávili ve vinném sklípku ve Valticích, kde pro nás byla připravena degustace vín a také dostatek jídla a pití.

I v roce 2012 jsme se také činili a zorganizovali 4 akce.
V květnu jsme zahájili každoroční tradici – návštěva Vysokých Tater.
Ubytováni jsme byli v hotelu Kriváň, který je špatně dostupný z hlediska dopravy. Proto jsme si zajistili přepravní služby autobusem, který nás ráno odvážel na Štrbské pleso a večer zpět do hotelu. Ze Štrbského plesa účastníci vyráželi na individuální túry a po večeři využívali možnosti relaxu ve vnitřním bazénu a sauně.

V červnu jsme navštívili Český Krumlov, prohlédli jsme si město, zámek, zámecký park a pivovar Eggenberg. Před večeří někteří z nás pořádně zmokli a ti, kdo neměli možnost se převléci do suchého oblečení, nemohli večer s námi navštívit divadelní představení DECAMERON v divadle s otáčivým hledištěm. Další den byla naplánována jízda lanovkou na horu Kleť a prohlídka okolí a návštěva kamenné rozhledny. Avšak pro nepříznivé počasí došlo ke změně programu. Navštívili jsme Museum fotoateliér Seidl, kde nám pořídili společnou fotografii v dobovém formátu. Odpoledne jsme ještě stihli prohlídku zámku Hluboká.

V říjnu jsme jeli na tři dny relaxovat do slovenské Podhájske, kde jsme navštívili termální lázně. Voda ze zřídla Podhájská je světovým unikátem s blahodárnými účinky na celý lidský organismus, má uzdravující účinky při léčbě revmatismu, cévních a kloubových onemocnění, bolestí zad, osteoporózou, artrózou, kožními chorobami, dýchací cesty, zažívání. Druhý den jsme podnikli výlet autobusem do maďarské Ostřihomi, kde jsme měli možnost navštívit Baziliku Svatého Štěpána, nakoupit pravé maďarské klobásy, papriky a další pochutiny na městském tržišti. Nakonec jsme strávili odpoledne v ostřihomském bazénu, kde jsme byli až na výjimku jedinými návštěvníky a tak jsme si tobogány, sauny i masáže pěkně užili.

V listopadu jsme se opět jako v přechozím roce jeli vykoupat do rakouských termálních lázní Laa an der Thaya a večer se pobavili ve vinném sklípku ve Valticích.

Rok 2013

V květnu jsme si jeli opět prověřit svoje fyzicko turistické schopnosti čtyřdenním pobytem ve Vysokých Tatrách. Tentokrát jsme byli ubytováni v Tatranské Lomnici, v hotelu TITRIS. Denně jsme vyráželi na individuální túry. Obrovskou výhodou je, že na Tatranské elektrické železnici můžeme cestovat, díky mezistátní dohodě, na IN KARTU.

V září jsme byli opět relaxovat v Podhájske. Zdejší termální voda o teplotě 80 °C je skutečným světovým unikátem, svým složením a účinky se podobá vodě z Mrtvého moře a dokonce ji možná v některých ohledech překonává. Pochází z třetihorního moře a obsahuje jodidy, sírany, fosforečnany, vápník a další látky důležité pro lidské zdraví, velmi účinně léčí nemoci a problémy pohybového ústrojí, dýchacích cest, zažívacího traktu, cévní a kloubová onemocnění a bolesti zad, a ovšem také různé kožní neduhy včetně lupénky.
Koupaliště bylo otevřeno roku 1973. Na ploše 14 hektarů se rozkládá sedm bazénů s teplotou vody do 36°C: dva plavecké bazény s normální vodou, celkem čtyři sedací bazény, z toho jeden s obyčejnou vodou a povodními tryskami, a dětský bazén. V zimních měsících není potřeba vodu ze zřídla ochlazovat a proto je nejúčinnější.

Rok 2014

V květnu jsme zajistili pro zaměstnance relaxační třídenní pobyt v Podhájske.
Na červen jsme připravili a uskutečnili opět čtyřdenní pobyt ve Vysokých Tatrách, ubytování v Tatranské Lomnici a opět v hotelu TITRIS.

A protože dobrého není nikdy dost, tak jsme si v září zopakovali třídenní pobyt v Podhájske.

Rok 2015
V květnu jsme zajistili a účastníci si opět užívali třídenní relaxační pobyt v Podhájske. A protože nám počasí přálo, tak pobyt neměl chybu.

V červnu se konal čtyřdenní pobyt ve Vysokých Tatrách, ubytování v Tatranské Lomnici a zase v hotelu TITRIS. Odtud jednotlivci i skupinky podnikali denně výlety za krásami hor. Počasí sice bylo „uplakané“, ale dobrá parta a pěkné prostředí nám vytvořily příjemnou atmosféru.

Na září jsme připravili a uskutečnili třídenní relaxační pobyt v Podhájske, který jsme si díky krásnému počasí užili. Kdo tam ještě nebyl, tomu vřele doporučujeme, aby tyto krásné a ozdravující termální lázně navštivil. Určitě nebude zklamán. Ubytování bylo, jako pokaždé, v penzionu PRIMA, který je hned u nádraží.

Rok 2016
Tradičně se v květnu konal třídenní relaxační pobyt v Podhájske s ubytováním v námi oblíbeném penzionu PRIMA.

Na červen jsme připravili čtyřdenní turistický výjezd do Vysokých Tater. Ubytování v Tatranské Lomnici, tentokrát v hotelu URÁN. Denně účastníci podnikaly individuelně i po skupinkách různé výlety, při kterých využívali možnosti uznávání režijních výhod ČD na tratích Slovenských železnic a zejména TEŽ, kterou jsme denně využívali na cestách za krásami Vysokých Tater.

V říjnu se uskutečnil relaxační třídenní pobyt v Podhájske, který si všichni účastníci, ubytovaní v penzionu PRIMA prima užili. No řekněte, seděli jste už někdy ve vodním baru a popíjeli „šáníčko“? Prostě to nemělo chybu a vždy si odtud odvážíme nezapomenutelné zážitky.

Rok 2017
Na květen jsme připravili třídenní relaxační pobyt v Podhájske. Pobyt byl velmi příjemný a bonusem bylo nádherné počasí.

V červnu jsme uspořádali čtyřdenní turistický zájezd do Vysokých Tater. Ubytování v Tatranské Lomnici, tak jako v loňském roce v hotelu URÁN.
V říjnu opět vyrazíme na třídenní relaxační pobyt do Podhájske. Už se moc těšíme, jak si to užijeme.

Je nutné zdůraznit, že se všechny tyto akce konaly proto, že byly částečně dotovány ze Sociálního fondu, za což patří velký dík komisi, která prostředky rozděluje a doufáme, že to tak bude i nadále.

Za 101. MS UŽZ Olga Uhlíková