Challenge Mastronardi Slovakia „STREČNO 2022“ (1.9 – 4.9.2022)

od | Zář 20, 2022 | Aktuality, Sportovní akce | 0 komentářů

Hostitelskou zemí letošního mezinárodního turnaje železničářů v malé kopané byli naši východní sousedé a naši dobří kamarádi ze Slovenska.

Místem konání se stala malebná obec Strečno na severním Slovensku, 7 km východně od Žiliny. Nachází se na rozhraní Turčianské a Žilinské kotliny u západního konce Strečenského průsmyku, který tvoří průlomové údolí řeky Váh přes Malou Fatru.

Český výběr se na Slovensko vypravil vlakem již ve čtvrtek. Během odpoledne se v ubytovacím zařízení SIP Strečno sešly i ostatní týmy turnaje. Organizátoři nás přivítali malým pohoštěním a tradičně i borovičkou.

Následující den byl naplánován výlet parním vlakem taženým lokomotivou 475 196 z nedalekých Vrútek do Kremnice. V průběhu cesty jsme měli možnost sledovat nádhernou přírodu v údolí řeky Turiec sevřenou pohořím Malá Fatra a Velká Fatra a vychutnat si skvělé pohoštění, které pro nás připravily ženy našich slovenských přátel. V Kremnici jsme mohli navštívit místní hrad, který vznikl ve 13. – 15. století a zlatorudný důl, který je dnes již muzeem. Po prohlídce si většina zúčastněných vychutnala atmosféru na historickém náměstí.

Po návratu zpět do Strečna se ve večerních hodinách konalo setkání všech vedoucích týmů a rozlosování turnaje. Následující den byl organizátory a představenými slavnostně zahájen turnaj železničářů v malé kopané na místním hřišti .

 

Skupina A :

ŽSR(Slovensko), Francie, Belgie, Švýcarsko

Skupina B.

Česká republika, Eurostar(Anglie), GŘ ŽSR (Slovensko) a Rakousko

Český tým odehrál svá utkání ve skupině s těmito výsledky:

Česká republika 11:0 Eurostar(Anglie)

Česká republika 4:0 GŘ ŽSR(Slovensko)

Česká republika 2:1 Rakousko

Semifinále

Po suverénním vítězství ve skupině jsme odehráli další utkání s týmem Francie, kterou jsme porazili 4:1 a tím postoupili až do finále ve kterém jsme se potkali s našimi slovenskými hostiteli.

Česká Republika 4:1 Francie

Finále

Česká republika 2:1 Slovensko

 Finále bylo plné emocí a krásných fotbalových momentů. Po závěrečném hvizdu jsme byli šťastnější my a slovenské železničáře jsme porazili těsně 2:1 a mohli se tak opět po roce radovat z celkového prvenství a honosit se titulem úřadujících mistrů Evropy.

Vyhlášení výsledků a předání cen a pohárů proběhlo po slavnostní večeři v místě ubytování.

Nejlepší střelec turnaje: Adam Fedrhanc – Česká republika

Celkové pořadí:

1. místo Česká republika

2. místo ŽSR (Slovensko)

3. místo GŘ ŽSR (Slovensko)

4. místo Francie

5. místo Rakousko

6. místo Belgie

7. místo Švýcarsko

8. místo Eurostar (Anglie)

Po vyhlášení výsledků došlo k symbolickému předání zástavy „Challenge Mastronardi“ a dalším projevům zástupců týmů. Následující ročník turnaje „Challenge Mastronardi“by měla hostit Itálie, která se letos z organizačních důvodů nezúčastnila. Poté následovala volná zábava a následující den přesun všech týmů do svých domovů.

Obrovské poděkování patří všem slovenským organizátorům (hlavně Radovi Jurčinovi), kteří pro nás připravili nádherný a nezapomenutelný pobyt na Slovensku, který v nás zanechal spoustu krásných zážitků.