Challenge Mastronardi 2021 – CZECH

od | Říj 20, 2021 | Sportovní akce, Uncategorized | 0 komentářů

Ve dnech 03. – 05. 09. 2021 proběhl na hřišti TJ Slavoj Čerčany tradiční mezinárodní turnaj železničářů v malé kopané Challenge Mastronardi. Na turnaji se mimo Týmu Unie Železničních zaměstnanců, která hájila barvy České republiky, představilo celkem 5 zahraničních týmů z Belgie, Francie, Rakouska, Slovenska a Švýcarska. Bohužel další týmy Eurostar, Itálie a BSP nemohly kvůli pandemickým podmínkám a omezením v cestování dorazit.

Partnery turnaje byly České Dráhy, a.s., ČD Cargo, a.s., Správa železnic, s.o. a Výzkumný Ústav Železniční, a.s. UŽZ tímto děkuje partnerům tohoto turnaje, bez kterých by se turnaj nemohl uskutečnit.

V pátek 03. 09. 2021 probíhal příjezd a přivítání účastníků v Benešově u Prahy, kde bylo zajištěno ubytování. Odpoledne proběhl výlet na nedaleké Konopiště a po večeři byla na programu porada vedoucích týmů, kde se mimo jiné dozvídali informace týkající se pravidel a organizačního zajištění turnaje. Rovněž byl představen nový putovní pohár turnaje Challenge Mastronardi, který věnovala Unie železničních zaměstnanců.

V sobotu 04. 09. 2021 se účastníci turnaje přesunuli do nedalekých Čerčan, na hřiště TJ Slavoj Čerčany, kde byli přivítání organizátory turnaje a starostou města Čerčany. Kolegové z Rakouska připravili malé překvapení pro Prezidenta UŽZ Stanislava Trojana v podobě transparentu s poděkování nejen za odvedenou práci v rámci turnajů Challenge Mastronardi, ale také za přátelskou veselou a pohodovou náladu během turnajů. Rovněž je potřeba poděkovat hlavnímu organizátorovi tohoto turnaje, kterým byl Svatopluk Řezníček, za jeho práci při přípravě a organizaci tohoto turnaje.

Po slavnostním zahájení turnaje proběhla minutová vzpomínka na zesnulého kolegu z Belgie Alberta Rodeta.

Po té již mohl začít samotný turnaj, který se hrál na dvou hřištích souběžně. Hrálo se systémem každý s každým a tak bylo k vidění mnoho napínavých zápasů. Naše mužstvo začalo zápasem proti Belgii, kterou jsme porazili celkem hladce 7:0. Následoval zápas se Švýcarskem, který jsme opět zvládli bez inkasované branky poměrem 6:0. Třetím soupeřem našich fotbalistů byl tým Slovenska, se kterým jsou zápasy vždy velice napínavé a emotivně velice vypjaté. Po náročném boji se podařilo našim fotbalistům vyhrát 3:1. Předposledním soupeřem byl tým Francie, která nedokázala moc vzdorovat naší hře. Nakonec jsme Francii porazili 6:1. Posledním soupeřem našich hráčů byl tým Rakouska. Pikantní na tomto zápase byl fakt, že po předchozích odehraných zápasech obou mužstev byl bodový stav vyrovnaný a tudíž vítěz tohoto zápasu by se stal rovněž vítězem celého turnaje. Hráči UŽZ však nepodlehli tlaku tohoto okamžiku a po jasném vítězství 7:0 se mohli radovat z celkového vítězství v tomto turnaji.

Večer na hotelu Benica v Benešově u Prahy proběhlo slavnostní předávání cen. Každý účastník turnaje si odnesl kromě zážitků a sportovního výkonu rovněž pohár podle umístění svého týmu.
Celkové pořadí týmů na turnaji bylo následující:

  1. místo Česká republika
  2. místo Rakousko
  3. místo Slovensko
  4. místo Francie
  5. místo Švýcarsko
  6. místo Belgie

Rovněž došlo k předání individuálních cen.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Adam Fedrhanc z týmu České republiky

Nejlepším brankařem turnaje se stal Filip Roland z týmu Belgie

Nejlepším hráčem turnaje se stal Andreas Konstanza z týmu Rakouska

Po rozdělení cen došlo k předávání osobních darů Stanislavu Trojanovi, jako další poděkování za vše co pro tyto turnaje po celou dobu působení udělal.

Následovala slavnostní večeře a debata mezi účastníky turnaje.

V neděli 06. 09. 2021 se po snídani všichni účastníci vydali na dlouho cestu do svých domovů.

.